Di Resta po Kanadě tvrdě kritizuje komisaře

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Paul di Resta se obul do komisařů za svou penalizaci, kterou označil za "směšnou." Potrestán byl také jeho kolega Adrian Sutil, který však volil mírnější slova.

Pilot Force Indie se dostal ve 42. kole do kontaktu s Renaultem Nicka Heidfelda v poslední šikaně během předjížděcího manévru. Z opakovaných závěrů je patrné, že byl na úrovni Heidfelda, který ostře zatočil a nenechal mu žádné místo.

"Nebylo to ani přísné, bylo to směšné. Měl jsem šanci na předjetí Heidfelda už o kolo dříve, ale rozhodl jsem se počkat," cituje Di Restu BBC.

"Při druhém pokusu jsem se dostal vedle něj. Ale s tím, jak brzdil a o co se snažil, by nikdy tu šikanu neprojel. Přitom mi urazil přední křídlo. Musel jsem tedy zastavit pro jeho výměnu a dostal jsem ještě penalizaci v podobě průjezdu boxy, což mi přišlo dost přísné.

Nevidím na tom žádnou chybu z mé strany. Dostal se přede mě, já jsem tu zatáčku zvládl, on ne. Jediná věc, ke které došlo, bylo ulomení bočnice mého předního křídla, proto jsem si na něj nestěžoval."

Skotský mladík po týmu chce, aby se na incident podíval a zaslal FIA stížnost za nespravedlivý trest, který komisaři, jímž tentokrát pomáhal Emerson Fittipaldi, označili za kolizi, které mohl zabránit.

"Tentokrát si rozhodně myslím, že jsem si průjezd boxovou uličkou nezasloužil, stálo to hodně času. Určitě by se to mělo prošetřit," dodává Di Resta.

dir
Těsně před kontaktem Di Resty s Heidfeldem

Komisaři v posledních dvou závodech nepředvádějí dvakrát konzistentní rozhodnut, velmi přísní byli i v Monaku na Lewise Hamiltona, zatímco tentokrát podobné momenty přešli správně bez potrestání (například kontakt Buttona s Alonsem).

Na jejich rozhodování si stěžoval i Adrian Sutil, který si v Kanadě vysloužil podobný trest jako jeho skotský kolega. Penalizaci si musel odpykat za předjetí Rosberga pod žlutými vlajkami. Jak k tomu došlo?

"Dotkl jsem se Rosbergovy zadní pneumatiky při jízdě za safety carem po Alonsově nehodě," přiznává Sutil. "Vettel natolik zbrzdil celé pole, že jsem musel téměř zastavit. Poškodil jsem si tím přední křídlo, ale auto se zdálo být v pořádku a má rychlost byla dobrá."

"Rosberg zpomalil na rovince, protože si myslel, že dostal defekt, překvapilo mě to. Neměl jsem šanci zareagovat jinak. Myslím, že jsem měl trochu smůlu," vysvětluje Sutil pozadí incidentu, za který byl potrestán. Ze Velké ceny Kanady musel později po nárazu do zdi odstoupit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu