Prodlouží Schumacher smlouvu s Mercedesem?

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Už týdny se v F1 spekuluje, jestli náhodou sedminásobný mistr světa Formule 1, Michael Schumacher (42), neukončí svůj ne příliš povedený comeback do závodního monopostu o rok dřív. Jenže neplánuje náhodou Schumi přesný opak?

Během závodního víkendu v Montreálu se Němec zajímavě vyjádřil: "U Ferrari mi také trvalo pět let, než jsem získal první titul. Red Bull potřeboval na cestu na vrchol také pět let. Tak proč bychom to zrovna my měli zvládnout za rok a půl? Nejsme přece žádní kouzelníci."

Doposud Schumacher, jehož kontrakt trvá do roku 2012 a měl by mu přinést zhruba 21 miliónů Euro, mluvil pouze o svém tříletém kontraktu s Mercedesem. Původně chtěl bývalý jezdec Ferrari bojovat o titul již letos. Jenže letos je odstup Mercedesu na špici snad ještě větší, než byl vloni. Schumi získal pouze 14 bodů a na Seba Vettela, který jich má 143, tak již ztrácí 129 bodů.

Jeho stáj, Mercedes (40 bodů), bojuje s Renaultem (50 bodů) o čtvrtou příčku mezi konstruktéry. Letošní rok tedy pro německý tým opět zklamáním. Michael ale stále věří v lepší časy: "Máme plán, během kterého chceme vybudovat tým schopný boje o titul. Mercedes pracuje na analýze naší situace. Jenže vyhrávat nezačneme ze dne na den. Trvá to nějaký čas. Ale my to zvládneme."

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu