Platící jezdci snižují hodnotu F1

Expilot F1 Allan McNish je přesvědčen o tom, že platící jezdci ubírají na kvalitě šampionátu.

Skot závodil v roce 2002 pro debutující Toyotu, rok nato byl testovacím pilotem stáje Renault. V Jordanu se ucházel o post závodního jezdce pro rok 2004, ale Eddie Jordan se rozhodl pro Itala Pantana, který přinesl do rozpočtu 5 milionů dolarů.

„Máme ve Formuli 1 příliš mladých jezdců, platících za své místo,“ myslí si skotský pilot. Kromě Pantana jsou to oba piloti Minardi Baumgartner a Bruni a v Jaguaru startující Klien.

Pro Sunday Times McNish prohlásil, že přestože je Formule 1 vrcholem motoristických závodů, místo zkušeným a rychlým pilotům zabírají mladíci, za kterými však stojí bohatí sponzoři. „To ale není v pořádku. Tohle hodnotu Formule 1 devalvuje,“ tvrdí Allan McNish, jenž se vrací ke sportovním prototypům, kde slavil největší úspěchy své dosavadní kariéry.

„Dosud nikdy jsem za sedadlo neplatil a nebudu to dělat ani teď. Jakmile to jednou uděláte, skončil jste,“ uzavřel jezdec, jenž se nechce dát cestou Jose Verstappena, který se po roce zaplaceného angažmá u Minardi taktéž s F1 rozloučil.


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu