Alesi: Petrov mě letos zaujal

Lotus

Lotus | foto: Lotus Cars

Vyslanec Lotusu, Jean Alesi, je rád, že Vitalij Petrov z nehody vyvázl bez zranění. Zároveň pochválil Nicka Heidfelda za zisk dalších bodů pro tým Lotus Renault.

Jako vyslanec týmu Lotus Renault se Jean Alesi také zúčastnil VC Monaka. To, co mohl při závodu vidět, se mu však úplně nelíbilo. Vitalij Petrov měl ke konci závodu nehodu, ze které ho odvezla sanitka a závod kvůli ní musel být zastaven. Petrov už je naštěstí v pořádku.

"Na tomto místě nechcete mít za žádnou cenu nehodu. Vitalij nemohl už nic dělat a náraz do svodidel byl nevyhnutelný. Naštěstí už je OK. Kdyby neměl tuto nehodu, dojel by určitě šestý nebo sedmý. Každopádně mě letos jeho výkony zaujaly. Počíná si opravdu dobře," říká Alesi.

"Jeho podium v Austrálii mu dodalo hodně sebevědomí. Od té doby si drží tuto úroveň. Myslím, že měl v Monaku dobrou strategii. Se čtyřmi body bychom mohli být spokojení. Ještě když jsem závodil jako týmový kolega Nicka (Heidfelda), tak vím, že Monako není jeho oblíbenou tratí."

"Možná i toto něco napovídá o tom, proč v kvalifikaci neudržel tempo Vitalije. S osmým místem může být za těchto okolností spokojen." A co si Jean myslí o šťastném vítězství Seba Vettela? "V motorsportu musíte mít občas štěstí..."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu