Di Resta o zájmu Mercedesu - nahradí jednou Schumachera?

di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: Sahara Force India

Britský legendární komentátor Murray Walker nedávno prohlásil, že by rád viděl mladého pilota Force Indie u Mercedesu GP. Co na to říká Di Resta se svým manažerem Anthonym Hamiltonem?

Talentovanému nováčkovi se podařil skvělý vstup do své první sezóny ve Formuli 1, když ve třech závodech dokázal dvakrát bodovat, 2:1 vede nad svým zkušenějším kolegou Adrianem Sutilem také v kvalifikacích.

Sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug má pro něj jen slova chvály, jeho výkon označil za "výjimečný" - proto se začíná spekulovat o tom, že by mohlo dojít k přestupu do německého týmu, minimálně po odchodu Michaela Schumachera, jemuž smlouva vyprší příští rok.

Co na to Di Resta? V rozhovoru pro Daily Telegraph uvedl: "Mám k Mercedesu samozřejmě blízko. Měli na mou kariéru obrovský vliv a jsem jim moc vděčný. Je skvělé, že o mně lidé hovoří, ale zároveň musím dělat dále pokroky. Force India mi dala příležitost a splnili to, co řekli. Doufám, že i já splňuji očekávání týmu."

di_resta

Manažerem Di Resty je otec Lewise Hamiltona - Anthony Hamilton. Podle něj o jeho svěřenci Mercedes přemýšlí, k žádnému kontaktu ale zatím nedošlo: "Rád bych si myslel, že o něj mají zájem.  Nemluvili jsme s nikým, ale Paul je jistě chráněncem Mercedesu a Norbert se o něm nedávno velmi pochvalně zmiňoval.

Jsem na něj opravdu hrdý. Podařil se mu fantastický start a navíc to udělal tím správným způsobem. Nepřepálil to, pokaždé dovezl vůz do cíle a získal body. Určitě bude skvělou náhradou některého z pilotů ve špičkovém týmu," dodává Hamilton.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu