Petrov: Stále jsem realistou

Petrov, Vitalij

Petrov, Vitalij | foto: Renault Sport F1

Z Velké ceny Austrálie přivezl Vitajil Petrov vynikající třetí místo, ovšem zůstává realistou. Ví, že ke zopakování takového výsledku se bude muset hodně snažit.

Petrovův černozlatý Renault za sebou po celý závod držel vozy Ferrari i McLarenu, přesto si však Rus není jistý, jak na tom Renault doopravdy je. Už v Sepangu totiž vše může být jinak. 

"Nevíme co od Sepangu očekávat," říká šestadvacetiletý Rus. "Narozdíl od Melbourne jde o permanentní okruh. Stupně vítězů nebudou snadným cílem, protože Red Bull, Ferrari i McLaren mají rychlá auta. Ale kdo ví, možná s pomocí vhodné strategie zajedeme výsledek podobný tomu z Austrálie. Nezatracoval bych ani Mercedes, i když se jim v Melbourne moc nedařilo."


Petrov je navíc velice kritický ohledně používání systému DRS. Podle pravidel se smí během tréninků a kvalifikace použít kdykoliv, ale podle Petrova to akorát zvyšuje pravděpodobnost, že se někdo dostane do hodin, jako v Melbourne Adrian Sutil. 

"V zatáčkách číslo 5 a 12 bude používání DRS asi trochu nebezpečné. Vlastně ani nevím, proč jezdíme s tímto systémem i kvalifikaci, nevidím k tomu jediný důvod."

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu