Pirelli očekává v Malajsii čtyři zastávky

Hembery, Paul

Hembery, Paul | foto: Pirelli

Podle dodavatele pneumatik pro F1, firmy Pirelli, budou týmy v Malajsii nejčastěji volit strategii tří až čtyř zastávek v boxech. Rozhodnutí ovlivní i teploty trati, které jsou v Malajsii větší než v Melbourne.

Před sezonou se spekulovalo, že během závodů se bude v boxech stavět až pětkrát. To se v Melbourne nepotrvrdilo, většina pilotů zajela do boxů jen dvakrát, Sergio Pérez dokonce jen jednou. Ale podle Paula  Hemberyho z Pirelli to v Malajsii bude jiné. Očekávají se tři až čtyři zastávky.

"Byli jsme nadšení z našeho debutu v Austrálii, v Malajsii to ale bude jiné," říká Hembery, sportovní ředitel firmy Pirelli. "Vyšší teploty budou znamenat i vyšší degradaci pneumatik. Pokud se v Austrálii stavělo dva až třikrát, tak v Malajsii očekáváme až čtyři zastávky."

Pirelli také během pátku otestuje novou verzi tvrdých pneumatik, od které každý pilot dostane dvě sady: "Každý pilot dostane dvě extra sady vylepšených pneumatik tvrdé směsi, které si bude moct vyzkoušet během pátečního tréninku. To nám poskytne lepší zpětnou vazbu, která bude užitečná při dalším vývoji. V Pirelli věříme ve vývoj, proto v něm pokračujeme. Týmy navíc budou mít možnost otestovat, jak se pneumatiky chovají a budou na vylepšené směsi lépe připraveny," dodal Hembery.

Pneumatiky budou opět hrát velkou roli - po Velké ceně Austrálie si na ně někteří piloti stěžovali, jiní byli spokojeni. Problémy se týkaly zejména tvrdší směsi, kterou nedokázali zahřát na ideální teplotu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu