Montoya vítá příchod Räikkönena do NASCAR

Montoya - Raikkonen

Montoya - Raikkonen | foto: McLaren

Juan Pablo Montoya říká, že vítá příchod svého bývalého kolegy z McLarenu do NASCARu, v němž po odchodu z Formule 1 působí.

Räikkönen bude následovat kroky Montoyi směrem k populárním americkým závodům. Bývalý pilot Ferrari zahájí své tažení v NASCARu v létě v sérii Camping World Truck Series, což je národní šampionát, kde proti sobě nastupují současní a bývalí piloti série Sprint Cup proti mladým talentům.

Manažer finského pilota Steve Robertson včera potvrdil jeho záměry: "Kimi nastoupí do vybraných závodů série NASCAR."

Montoya, který s Kimim nastoupil společně do 26 velkých cen Formule 1, se na svého bývalého kolegu těší. "Lidé o tom hodně mluví, už jsem o tom slyšel dříve. Pokud určitě přijde, bude to dobré pro něj i pro sport. Je zde velmi vítaný," uvedl pro Autosport. V sezóně 2005 společně vyhráli 10 závodů z 19 (Kimi - 7 x; Juan Pablo - 3 x). McLaren tehdy skončil celkově druhý - 9 bodů za triumfujícím Renaultem.

Räikkönen se stane dalším bývalým pilotem Formule 1, který nastoupí v NASCARu. Po odhalení skandálu v Singapuru v něm závodí Nelson Piquet, jr. V letech 2007 - 2010 se v Americe zúčastnil 15 podniků také mistr svět z roku 1997 - Jacques Villeneuve.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu