Sauber po závodě v Melbourne diskvalifikován, tým se chce odvolat (aktualizováno)

Kobajaši, Kamuj

Kobajaši, Kamuj | foto: Sauber Motorsport AG

Mexičan Sergio Pérez a Japonec Kamuj Kobajaši, kteří v barvách stáje Sauber dojeli v neděli na Velké ceně Austrálie F1 v Melbourne na sedmém a osmém místě, byli kvůli porušení technických pravidel dodatečně diskvalifikováni. Informuje agentura Reuters.

Mexičan Pérez jel přitom svůj první závod ve Formuli 1 a dokázal obsadit impozantní sedmé místo. Dosáhl jej i netradiční taktikou na jednu zastávku boxech.

Rozhodnutí FIA znamená, že se na bodovaná místa dostali i Němec Adrian Sutil a Brit Paul di Resta ze stáje Force India. Vozy Sauberu neprošly pozávodní technickou kontrolou, předpisům neodpovídala horní část jejich zadního křídla. Další podrobnosti doposud nebyly zveřejněny

Tým Sauber oznámil, že se proti tomuto rozhodnutí odvolá. Technický ředitel James Key uvádí: "Je to velmi překvapivý výsledek, který nás zklamal. Zdá se, že otázka se týká horní plochy nejvýše položené části zadního křídla. Tato oblast není pracovním povrchem toho dílu a proto není vzhledem ke své funkci relativně důležitá.

Určitě to nevedlo k žádné výkonnostní výhodě. Nyní kontrolujeme design těch částí, abychom lépe porozuměli situaci. Proti rozhodnutím komisařů se hodláme odvolat."

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu