Schumacher: Mercedes může být druhým nejrychlejším týmem

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher po zlepšení v závěru předsezónních testů věří, že Mercedes MGP W02 by mohl být vozem, který povede útok na zřejmě nejrychlejší Red Bull.

"Mercedes udělal obrovský krok vpřed s letošním vozem, je hodně zaměřený na výkonnost, což se vyplácí. Tento víkend je na nás, abychom to dokázali, a my máme dobrou příležitost předvést dobré věci. Nikdy bychom neměli nic podceňovat, dočkáme se pravdy - a tou je, že Red Bull je s největší pravděpodobností nejrychlejším týmem.

Myslím si, že hned za nimi budeme hrát důležitou roli. A kdokoliv bude v té skupině - řadím do ní Ferrari, dobře vypadá Renault i Williams; nesmíme zapomenout ani na McLaren, protože očekávám, že budou silnější než během testování, a my - to je skupina, v níž máme dobrou šanci na to, abychom bojovali o pozici druhého nejrychlejšího týmu," optimisticky uvádí na tiskové konferenci v Austrálii Schumacher.

"Myslím, že naším letošním cílem a reálnou šancí je boj o pódia, a pokud se bude dařit, tak snad i vítězství v závodě. Staví nás to do pozice, že bychom bojovali o šampionát? Ne.

"S tímto musíte být opatrní. Nemyslím si, že bychom už na to byli dostatečně připraveni a rozvinuti. Pokud to přijde a budeme mít šanci, můžete si být jistí tím, že se o to pokusíme, uvidíme po jednotlivých krocích. Kde jsme byli loni a kde bychom mohli být letos a rozjet to reálně, nikoliv nereálně."

schumi

Budou ale dvaačtyřicetiletému Schumacherovi stačit jen pódia? "Řekl jsem to velmi jasně již loni a to se nezměnilo. Pro mě je nejdůležitější boj o šampionát, když na to budeme připraveni.

Být na pódiu by bylo skvělé, ale mění se tím něco? Ne. Změna nastane až tehdy, když dosáhneme nášeho cíle a vyhrajeme s Mercedesem šampionát. To je to, čeho bych chtěl dosáhnout a kvůli čemu jsem zde - a o to opravdu tvrdě bojujeme.

Jsme už nyní připraveni? Ne. Můžeme vyhrát závod? Možná. Uspokojí mě to? Absolutně, určitě by mě to nadchlo. Nakonec je všechno jen o vítězstvích."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu