Alonso: To jsme nečekali

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso, Španěl závodící pro Renault, byl třetím mužem na dnešních stupních vítězů.

Po fantastickém startu se protáhl kolem Montoyi a Buttona a v úvodních kolech byl jediným, kdo dokázal oběma Ferrari sekundovat. Poté však strávil většinu závodu s velkou ztrátou na Ferrari, ale velkým náskokem před zbytkem startovního pole.

V první zatáčce musel při souboji s Juanem Pablem Montoyou až na trávu. JPM bránil pozici na vnitřní straně, ale Alonso byl na výjezdu rychlejší.

„Měl jsem trochu problém s Montoyou a musel jsem na trávu, ale jakmile se mi Juana Pabla a Buttona podařilo předjet, byl to dobrý závod. Montoya byl na vnitřní špinavější straně a proto byl širší. Poté jsem jezdil tvrdě, ale nebyl jsem dost rychlý, abych stačil na Ferrari, stačilo to však na to, abych snadno udržel za zády Jensona,“ prohlásil k úvodní fázi závodu Alonso.

S formou vozu byl poněkud překvapen: „Věděli jsme, že máme dobrý vůz, ale nečekali jsme, že budeme porážet Williamsy. V dalších závodech je naším cílem posbírat co nejvíce bodů a umístění na stupních vítězů. Pro příští závod máme několik zlepšení motoru, tak to vypadá docela dobře.“


Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu