Ecclestone: Nové motory Formuli 1 ublíží

Ecclestone, Bernie

Ecclestone, Bernie | foto: Williams F1 Team

Formule 1 zavádí od roku 2013 nové motory, které by měly být šetrnější k životnímu prostředí. Podle Bernieho Ecclestonea však napáchají více škody než užitku.

Formule 1 s jejich zavedením ztratí na atraktivitě, myslí si šéf FOM Bernie Ecclestone o nových motorech, které se budou používat od roku 2013.

"Jsem jednoznačně proti těmto čtyřválcům," řekl Ecclestone australskému tisku. "Nepotřebujeme takové motory ve Formuli 1, takové motory by měly být v jiných sériích. Je to jenom PR, s Formulí 1 to nemá absolutně nic společného a jenom to bude stát hodně peněz. Lidé ztratí o Formuli 1 zájem."

motor
Motor Cosworth CA2010

Také přiznává, že se kvůli tomu neshodl s prezidentem FIA, Jeanem Todtem. "On není propagátorem Formule 1. Není to on, kdo ji prodává světu. Narozdíl od něj nevidím jediný důvod, proč tyto motory přinést do Formule 1. Otázku ekologie měl vyřešit KERS, ale najednou FIA vymyslela něco jiného. Navíc, slabší zvuk, který budou nové motory nepochybně mít, může lidi také odradit.

Po letech zkušeností vím o dvou věcech, které lidi táhnou k tomu, aby sledovali F1 - Ferrari a právě hlučné motory. Když se jich zeptáte, co se jim líbí, většina odpoví, že zvuk motorů. Možná si řeknete, že není tak důležité, ale je to tak.

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu