Ross Brawn: Většina pojede na tři zastávky, čtvrtá již bude ztratná

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf Mercedesu GP Ross Brawn si myslí, že většina týmů bude letos během závodu zastavovat kvůli výměně pneumatik Pirelli třikrát. Čtvrtá zastávka již bude na většině okruhů znamenat časovou ztrátu, nebude tedy výhodná.

"S těmito pneumatikami si nemůžete dovolit jezdit při vysoké degradaci, protože degraduji docela lineárním způsobem a pak na konci své životnosti dost odpadají. Takže nebudete chtít dojít do této fáze, protože tím můžete ztratit docela hodně času.

Ideálně nastavíte své auto a piloti jej budou řídit tak, aby dosáhli nejlepšího závodního času při minimálním počtu zastávek, takže si myslím, že většina z nás se zaměří na tři zastávky během závodu. Čtvrtá zastávka bude znamenat, že jste k pneumatikám o něco tvrdší, než byste měli být, a bude celkem těžké dohnat čas této dodatečné zastávky.

mercedes

Záleží, na které trati pojedeme, protože na některých trvají zastávky mnohem kratší dobu než na jiných. V Monaku bývaly neuvěřitelně krátké zastávky, takže jste si jich zde mohli dovolit více, aniž byste příliš ztratili.

Záleží také na okolnostech, pokud vám však váš model ukáže, že jsou čtyři zastávky v závodě rychlejší a vy si myslíte, že dokážete jezdit dostatečnou rychlostí, pak byste mohli vidět závody o čtyřech zastávkách," odhaduje letošní strategie Brawn.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu