Alonso: Pneumatiky top týmům uškodí

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Během akce pořádané bankou Santander v Madridu si Fernando Alonso netroufl určit, jak na tom s rychlostí Ferrari je. Troufl si však na kritiku Pirelli, podle něj na nové pneumatiky nejvíce doplatí nejlepší týmy.

"Jak na tom jsme, to opravdu zjistíme až během srovnání s ostatními v Melbourne. Momentálně jsem spokojený, protože máme spolehlivé auto. Půjde-li to dle plánu, budeme ve skupině týmů bojujících o titul - společně s úřadujícím šampionem Red Bullem, McLarenem, Mercedesem a také s Renaultem, který udělal pokrok koncem loňské sezóny. I Toro Rosso se hodně zlepšilo," hodnotí Alonso.

Řeč došla jako obvykle i na pneumatiky: "Z toho, co jsem zatím viděl, se opotřebovávají velmi rychle, což znamená, že budeme mít v závodech spoustu zastávek. Já z toho nejsem nadšený, protože tato nejistota podle mě nehraje do karet nejsilnějších týmů."

alonso

"Je to jako ve fotbale - pokud by se rozhodlo, že oba týmy budou každou půlhodinu kopat penaltu, Barcelona a Real Madrid by z toho neskákali radostí. Situace je žel stejná pro všechny: bude důležité být nejrychlejší, protože si nemyslím, že si budeme moci dovolit o zastávku méně než naši soupeři," dodává pilot Ferrari.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu