Okruh v Malajsii je v bídném stavu - na tribuny teče a návštěvníků ubývá

gp malajsie

gp malajsie | foto: Renault Sport F1

Organizátoři Velké ceny Malajsie zvažují v blízké budoucnosti její přesun na pozdní večer, aby podnítili zájem o domácí závod. Okruh chátrá a diváci se vytrácejí.

Výkonný ředitel okruhu Sepang Internationa Circuit - Razlan Razali - agentuře AFT prozradil, že postupně ztrácejí svůj původní lesk, a proto musí hledat způsoby, jak jej obnovit.

"Ztratili jsme náš lesk. To, že se F1 jede také vedle v Singapuru, nám nijak nepomáhá, naším největším soupeřem je také televize, protože hodně lidí se na závod dívá doma, kde mají pohodlí," řekl Razali.

Připustil, že v minulém roce prodali 97 tisíc vstupenek během tří dnů, zatímco celková kapacita okruhu je 130 tisíc. Ceny lístků přitom nejsou tím problémem - začínají na pouhých 19 dolarech (v přepočtu kolem 340 Kč).

alonso
Fernando Alonso během Velké ceny Malajsie 2010

Okruh je podle svého ředitele v bídném stavu a "vypadá unaveně." Navíc stále nedostal odpověď malajské vlády na požadavek o dotaci ve výši 60 milionů dolarů na provedení nezbytných oprav.

"Když prší, na hlavní tribunu teče. Lidé nejsou spokojeni. Okruh byl postaven v rekordním čase, žel muselo se sáhnout ke kompromisům a nedostatečná je i údržba," pokračuje Razali.

Řešení? "Měli bychom uspořádat jeden noční závod před prodloužením kontraktu platného do roku 2015. Možná to přiláká větší zástupy lidí, protože teploty jsou během noci chladnější."

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu