Kubica opouští Valencii se smíšenými pocity

GP Abú Zabí

GP Abú Zabí | foto: Renault Sport F1

Nejrychlejší muž prvních letošních testů neodjíždí z Valencie s lehkou hlavou. S novým Renaultem sice zajel nejlepší čas, kvůli technickým problémům ale tým nenajezdil, kolik si plánoval.

Robert Kubica včera na Renaultu R31 překonal nejlepší čas Fernanda Alonsa o skoro dvě desetiny vteřiny, Polák z toho však nijak nadšený nebyl. Jeho program začal kvůli technickým potížím až o půl druhé odpoledne a takové zpoždění už tým nemohl dohnat.

„Můžete den rozdělit na dvě části. Nenazval bych ho pozitivním, protože jsme první jízdu zajeli až ve 13:30,“ řekl Kubica.

„Poté, co jsme vyřešili problémy s autem, jsme dokázali trochu zapracovat na nastavení a udělali nějakou práci s pneumatikami. Kvůli špatnému ránu jsme ale nedokončili náš program a nenajeli tolik kol, kolik jsme chtěli,“ přiznal Polák.

Kubica včera v novém vozeodkroužil devadesát kol. Podle závodníka je však pořád lepší vybrat si dětské nemoci teď, při testování, než kdyby je překvapily v sezóně.


Kubica jezdil s novým Renaultem ve Valencii dva dny. Na hodnocení je podle něj zatím brzy

„Pokud máme mít nějaké potíže s autem nebo problémy se spolehlivostí, raději tady ve Valencii než v Bahrajnu,“ uvědomuje si Kubica. Dodává, že zatím je na hodnocení kvalit vozu přeci jen trochu brzy, protože všichni soupeři ještě neukázali své zbraně.

„Nedá se srovávat s loňským autem, ale pocit z něj může hodně záviset na tom, jak na tom všichni budou, až budeme ve stejných podmínkách a jezdit stejné časy,“ uzavřel Robert Kubica.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu