Napětí vedlo k lepším výkonům, z našich pilotů budou letos fenomenální partneři

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Napjaté vztahy mezi piloty Red Bullu vedly dle jeho šéfa Christiana Hornera k lepším výkonům na trati kvůli tomu, že měli větší než obvyklou motivaci jeden druhého porazit.

"Mark a Sebastian jsou oba skvělí piloti, oba velmi konkurenceschopní a oba v různých fázích svých kariér. Oběma jsme poskytly skvělé auto a umožnili jim spolu závodit, a když jde o nejvyšší cenu v motosportu, nevyhnutelně to vede k napětí," vysvětluje Horner pro ITV.

"Při některých příležitostech to trochu překypělo, jinak ale tvrdě tlačili jeden na druhého, což vedlo k tomu, že ze sebe dostali to nejlepší. Vlastně si myslím, že to bylo docela zdravé mít takového soutěživého ducha uvnitř týmu."

Dále své piloty chválí: "V jedné místnosti máte kluka, který vyhrál titul mistra světa, ve druhé Marka, který přišel o svůj sen stát se šampionem. Jednalo se tedy o legrační hnací sílu, ale tito piloti se dali dohromady - bez stresu či nátlaku, z vlastní vůle - aby si spolu promluvili.

Svědčí to podle mě o jejich sportovním charakteru. Dobře si povykládali, vše si vyjasnili a myslím, že letos z nich budou fenomenální partneři," dodává šéf Red Bullu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu