HRT: KERS je pouze marketingovým nástrojem, není efektivní

Senna, Bruno

Senna, Bruno | foto: Bridgestone

Inženýr španělského týmu HRT Antonio Cuquerella tvrdí, že KERS není efektivní a do Formule 1 se vrací jen z marketingových důvodů.

HRT, Virgin a minimálně z počátku sezóny 2011 systém pro rekuperaci kinetické energie (KERS) nehodlají nasadit, zatímco ostatní týmy by jej měly ve svých vozech mít již na startu v Bahrajnu.

Cuquerella, který dříve pracoval v F1 pro BMW, během přednášky na technické univerzitě ve Valencii podle motor21.com zpochybnil jeho návrat: "Jedná se o módní zelenou technologii, která pomáhá prodávat více aut. Je neefektivní, ale velké automobilky jej chtějí, aby mohly prodávat svá auta. Spousta automobilek vyžaduje KERS jakožto nástroj svého marketingového oddělení pro omluvení svých investic do Formule 1."

Cuquerella
Antonio Cuquerella

Inženýr Hispanie také komentoval kontroverzní výrok svého šéfa Colina Kollese, který za příčinu horších výsledků týmu označil méně zkušené piloty - jinak by podle něj skončili před Lotusem. "Je pravdou, že jsme byli v nevýhodě ve srovnání s piloty jako je Trulli, ale není pochyb o tom, že auto bylo taky pomalé," dodal Cuquerella.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu