David Coulthard kritizuje

Coulthard, David

Coulthard, David | foto: McLaren

Odsouzení od jezdce McLarenu si vysloužily změny o motorech, jediné kvalifikaci i zadním spoileru.

David Coulthard, jenž s největší pravděpodobností po sezoně opustí tým McLaren Mercedes, se v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport obul do nových změn v předpisech.

Zrušení páteční kvalifikace podle něj povede k tomu, že bude na trati nuda a diváci o pátky nebudou mít zájem. Je přesvědčen, že se na trati bude testovat jen velmi málo.

Přispěje k tomu právě nové pravidlo o motorech, jež musí letos vydržet celý závodní víkend, jinak budou jezdci při jeho výměně penalizováni posunem na startovním roštu směrem dozadu.

Poměrně velkou kritiku si vysloužila i změna v technických předpisech pro zadní spoiler, jenž je nyní menší, neboť je povoleno použít méně prvků. Podle Skota je touto změnou zajištěno kromě horší stability vozu i větší riziko těžké havárie. „Jedná se o změnu, které nerozumím, neboť na konci rovinek budeme mít větší rychlost a případná nehoda může být nebezpečnější,“ upozorňuje na riziko jezdec. Vyzdvihuje tak protichůdnost této změny, kterou FIA přijala kvůli snížení přítlaku a rychlosti vozu v zatáčce. Na stranu druhou však dojde ke zvýšení rychlosti na rovince a menší ovladatelnosti vozu…


Foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu