McLaren se vrhne i do závodů cestovních vozů GT3

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren dnes potvrdil své plány na účast v závodech sportovních vozů kategorie GT3 od roku 2012. Do nich chce nasadit svůj upravený supersportovní automobil MP4-12C.

Společnost z Wokingu prohlásila, že omezený počet vozů v roce 2012 dodá soukromým evropským týmům.

McLaren již před 15 roky zvítězil ve 24hodinovce Le Mans s vozem F1 GTR. Od té doby pracoval na vývoji nového vozu 12C, s nímž by rádi sklízeli úspěchy v GT3.

"Závodění máme v krvi - bylo to přirozené vyvinout auto kategorie GT3 zároveň s cestovní verzí vozu 12C," uvádí šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Má legendární historii v globálním motosportu včetně závodů GT a rádi bychom si podrželi tuto reputaci s naším GT3 programem a případnými dalšími projekty týkajících se budoucích sportovních vozů.


Button s Hamiltonem při testu silniční verze McLarenu MP4-12C

Architektura a návrh 12C byly vždy zaměřené na vysoké výkony a jednoduchou údržbu, což jsou dvě klíčová kritéria pro potenciální zákazníky. Dejte to dohromady s velkými závodními zkušenostmi našeho automobilového týmu a vývojovými zkušenostmi týmu CRS Racing, a z 12C GT3 by se mělo stát vzrušující nabídkou pro nejlepší týmy, které se hodlají zúčastnit závodů GT3 v roce 2012."

mclaren1

Tip: Stáhněte si tapetu s McLarenem MP4-12C GT3 ve vysokém rozlišení zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu