MOV: Soči nezvládne pořádat závod F1 i olympijské hry!

GP Koreje

GP Koreje | foto: Caterham F1 Team

Mluvčí Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Andrew Mitchell vyjádřil obavy o to, zda Rusové zvládnou v jednom roce uspořádat jak Olympijské hry, tak i závod Formule 1.

Podle Mitchella nebude možné, aby město v jednom roce zvládlo dva podniky takového významu, a proto požádal organizátory Velké ceny Ruska o zaslání detailní dokumentace, která se týká harmonogramu stavebních prací.

"Chceme zajistit, aby oba podniky dopadly pro všechny zainteresované strany co nejlépe," cituje Mitchella Sovětskij Sport. "My nicméně nevěříme, že je možné ve stejném roce zorganizovat dva podniky takové velikosti."

Ruský viceprezident Motosportu a turismu Igor Ermilin tento krok vysvětluje slovy: "MOV se chce ujistit, že olympiáda neskončí fiaskem. Dělají si proto starosti."

Podle Ermilina by v nejhorším případě mohla být Velká cena Ruska o rok odložena, aby nedošlo k žádným problémům s hostováním dvou velkých událostí najednou, byť by takové rozhodnutí těžce trávil šéf Formule 1 Bernie Ecclestone.

Dle pořadatelů ruského závodu F1 však žádné problémy nevzniknou, ani kdyby se jel na začátku sezóny krátce po skončení olympiády, která je plánována na únor 2014. Podle nich je třeba postavit pouze jednu budovu pro boxy a řízení závodů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu