Vettel potěšil fanoušky F1 v Berlíně, jezdil u Braniborské brány + FOTO

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Berlín - Nový mistr světa F1 Sebastian Vettel nadchl tisíce německých fanoušků, když se se svým monopostem Red Bull proháněl kolem slavné Braniborské brány v Berlíně, až se mu kouřilo od kol. Zprávu přinesla v sobotu agentura Reuters.

Třiadvacetiletý Němec, nejmladší šampion F1 v historii, jezdil asi 500 metrů dlouhou, stromy lemovanou Ulicí 17. června v centru Berlína. Mrazivé počasí a lehké sněžení neodradilo několik tisíc lidí, aby se přišli na podívat na představení nového německého mistra světa a Vettel je odměnil, když zahalil svůj vůz záclonou kouře ze spálených pneumatik.

"Je to výjimečné. Taková příležitost se nenaskytne v životě moc často, aby člověk mohl jezdit s formulí před Braniborskou bránou," řekl Vettel, když mával fanouškům a podepisoval jim svoje fotografie. "Snad je na konci místo na otočení. Auto má i zpátečku, ale raději bych ji nepoužíval," smál se Vettel ve vlněném klobouku a tlusté zimní bundě.

V neděli se má Vettel v Düsseldorfu zúčastnit Závodu šampionů, kde vytvoří dvojici s Michaelem Schumachererm. "Za poslední dva týdny jsem toho moc nenaspal," přiznal Vettel, který už svůj první titul oslavil v Salcburku, sídle hlavního sponzora, společnosti Red Bull, v týmové továrně v britském Milton Keynes a ve svém rodním městě Heppenheimu. "Budu si oslavy užívat, ať trvají jakkoli dlouho," dodal.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu