Whitmarsh: Red Bull si titul zasloužil

Whitmarsh, Martin

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Red Bull letos získal svůj první Pohár konstruktérů. Nutno uznat, že zaslouženě, protože vůz RB6 je letos opravdu velice silný. To uznává i šéf Mclarenu, Martin Whitmarsh.

Kdo by to byl před šesti lety řekl. Na konci sezony 2004 byl tým Jaguar prodán a stal se z něj Red Bull racing. Malý tým bez ambicí na vítězství. Přesto se během šesti sezon tým dostal až na svou současnou pozici, na královský trůn mezi konstruktéry. Nyní je rakouská stáj opravdu nesmrtelně zapsána do historie Formule 1.

Uznává to i šéf Mclarenu, Martin Whitmarsh: "Red Bullu musím opravdu upřímně pogratulovat. To, co letos předvedli, si Pohár konstruktérů opravdu zaslouží. Sice tu byly i slabší chvilky, ty si však ale prožil každý."

Zároveň se i vyjádřil k dramatickému finiši sezony, o který se nepochybně postará Velká cena Abú Zabí, která se jede již tuto neděli: "Letošní šampionát je opravdu úžasný, má vše, co má správná sezona mít, především boj až do posledního kola posledního závodu. I když to bude velice dramatické, do Abú Zabí se těšíme úplně všichni. Stále je o co bojovat, pořád nemáme jistou druhou pozici mezi týmy."

Začátky v roce 2005, kdo by to byl tehdy řekl...

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu