Mechanik, který zavinil Alguersuariho start z boxů, přišel o práci

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Nejlepší letošní kvalifikační výkon Jaime Alguersuariho se nepodařilo proměnit v bodový zisk pro jeho tým Toro Rosso kvůli zbytečné nedbalosti jednoho z mechaniků.

Mladého Španěla od postupu do elitní desítky v prostřední části kvalifikace dělilo pouhých 67 tisícin vteřiny. Vůz jezdil velmi dobře a body se zdály být téměř jisté.

Jenže sen o solidním bodovém přídělu se rozplynul poté, co tým při nájezdu na startovní rošt zjistil únik chladicí kapaliny. Závadu se narychlo podařilo opravit, Jaime ale místo z jedenácté pozice musel startovat z boxové uličky.

"Dnes jsme mohli mít velkou šanci na zisk bodů vzhledem k tomu, že jsme se kvalifikovali na jedenáctém místě, pokazilo se to těsně před startem, kdy nám unikla chladicí kapalina z monopostu," prohlásil Alguersuari po dojezdu do cíle s jednokolovou ztrátou na slušné dvanácté pozici.

alguersuari
Alguersuari v Singapuru doslova létal

Dle Motor21 se však problému dalo snadno předejít: mechanik na únik přišel dokonce již pět hodin před samotným startem závodu. Jenže místo toho, aby o tom tým informoval, pouze utřel vodu a zakryl veškeré stopy problému. Ze Singapuru proto odlétal již bez zaměstnání.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu