McLaren přistoupil na týmovou režii?

Coulthard, David

Coulthard, David | foto: McLaren

Je o tom alespoň přesvědčen bývalý pilot stáje z Wokingu John Watson.

Tým Rona Dennise je ve věci týmové režie uprostřed mezi názory dalších dvou týmů ze současné Top3. Ferrari s ní pracuje přes zákazy velice úspěšně a rádo. Na straně druhé je Williams, jenž ji vždy tvrdě odmítal a přišel tak o nejeden titul mistra světa.

McLaren zastává rovnost jezdců, ale i ve smlouvě s piloty údajně stojí, že jakmile jeden ztratí i teoretickou šanci na titul, pomáhá svému týmovému kolegovi v jeho zisku. Donutila současná situace Woking ke změně? Je jisté, že i s ohledem na současné předpisy by nic takového stáj nemohla přiznat.

„McLaren by si přál mít dva rovnocenné jezdce, ale skutečnost je jiná. Kimi je rychlejší a v jeho osobě mají větší šanci na zisk titulu. To je i příčinou, proč bude DC z týmu po sezoně odcházet,“ říká expilot stájí McLaren, Brabham, Penske a Surtees.

Dodává ještě, že Kimi byl již při svém příchodu zárukou budoucnosti stáje a vicemistr světa z roku 1982, jenž pro McLaren jezdil šest sezon, je přesvědčen o tom, že tým změní taktiku a David bude od počátku pracovat pro Kimiho.


Foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu