Grosjean novým testovacím pilotem Pirelli

Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Příští týden se ve voze Toyota TF109, kterou má k dispozici italská firma Pirelli, objeví bývalý pilot Renaultu Romain Grosjean.

Poté co italský výrobce pneumatik ztratil Nicka Heidfelda, který se rozhodl pro návrat do závodního kokpitu týmu Sauber, bylo Pirelli nuceno se poohlédnout po novém pilotovi. V posledních dnech se v médiích často spekulovalo o De la Rosovi, kterého propustili právě z týmu Sauber.

Milánská firma, chce testovat již příští týden v Monze, proto se narychlo dohodla s Romainem Grosjeanem, bývalým pilotem Renaultu, který v současné době jezdí v GP2 v týmu DAMS. Zda bude francouzský pilot dlouhodobě spolupracovat s italskou firmou, není zatím jednoznačné, definitivně se to rozhodne až po uskutečněných testech v Monze.

Paul Hembery, sportovní šéf Pirelli, uvedl: "Během krátké doby získal hodně zkušeností, podílel se i na vývoji našich pneumatik pro GP3, takže jsem si jistý, že nám poskytne užitečnou zpětnou vazbu".

Německý pilot ještě tento týden testoval s Pirelli na španělské trati Jerez de la Frontera. Heidfeld ve dvoudenním testu odkroužil něco okolo dvou set kol, při kterých se kladl důraz na vývoj konstrukce pneumatik, který by se tak měl završit příští týden v Monze.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu