Michelin: Bridgestone by mohl opět vyhrát!

Sportovní šéf Michelinu si není jistý všeobecně očekávanou převahou nad Bridgestone.

Po krizi Bridgestonu v prvních měsících zimních testů se začalo stále více hovořit o jasné převaze Michelinu. Od představení nového Ferrari F2004 se však zdá, že Bridgestone bude přecejen konkurovat a sportovní šéf Michelinu, Pierre Dupasquier, dokonce pochybuje o vítězství své značky:

"Michael Schumacher může klidně vyhrát titul. Když si naši jezdci budou vzájemně brát body, může mu stačit čtvrté místo z každého závodu."

Michelin má obrovskou výhodu v počtu silných týmů, kterým dodává pneumatiky a může tak mnohem více testovat. Na druhou stranu Bridgestone se dost možná o to více zaměří na Ferrari a pokusí se mu udělat pneumatiky přesně pro jejich monopost.

Dosud většinou platilo, že pneumatiky Michelin se jevily jako rychlejší v horku a na suché trati. Jak sám Dupasquier přiznává, zatím je těžké odhadovat, jak si v různých podmínkách oba výrobci povedou:

"Zatím testovalo jen samotné Ferrari, takže je příliš brzy na hodnocení práce japonského konkurenta. Ale myslím, že skutečně zlepšili své výkony na jedno kolo. V dlouhých závodech tomu tak ovšem vůbec být nemusí."

Silnou zbraní by mohly být pro Michelin nově vyvinuté mokré pneumatiky, které jsou, podle slov sportovního šéfa, "z jiné planety".

Foto: archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu