Whitmarsh: Red Bull nebude Webbera podporovat

GP Belgie

GP Belgie | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh po Velké ceně Belgie potvrdil, že za hlavního rivala svých jezdců považuje Marka Webbera. Australan však podle něj nemusí mít podporu vlastního týmu, který tíhne k protežování mladého Sebastiana Vettela.

Mark Webber je v pořadí jezdců letošního seriálu závodů formule jedna na druhém místě. Právě jeho jmenoval šéf Mclarenu jako největšího rivala Lewise Hamiltona. Webber na lídra šampionátu ztrácí pouhé tři body.

„Matematicky je nejblíž. Je to dobrý závodník a také dobře jezdí, takže musí být náš hlavní protivník,“ potvrdil Whitmarsh.

Nástupce Rona Dennise však nevylučuje z boje o titul ani další jezdce. Mezi prvním Hamiltonem a pátým Alonsem je šest závodů před koncem bodový rozdíl pouhých jednačtyřiceti bodů.

„V boji je pořád spousta jezdců. Zatím je to úžasný seriál, teď jsme za polovinou a je skvělé vést pohár jezdců. Cítíme, že bychom měli vést i v poháru konstruktérů, ale jsme o bod pozadu a všechno je teprve před námi,“ řekl Whitmarsh.

Mladší pilot Red Bullu ztrácí na svého kolegu 28 bodů. Whitmarsh si ale nemyslí, že by rakouský tým nyní přistoupil k podpoře Webbera.

„Nad tím se nepozastavuji. Podle mě mají docela rádi svého mladšího jezdce, takže pochybuji, že by začali podporovat Marka,“ otevřeně vyjádřil šéf McLarenu.



Lepší pozice Sebastiana Vettela v týmu je veřejným tajemstvím, na které ironicky upozornil i samotný Webber po vítězství ve Velké ceně Velké Británie. Závod provázelo pnutí uvnitř týmu, když Sebastian Vettel v tréninku rozbil jedno ze dvou nových předních křídel a do kvalifikace dostal Webberovo. Australan musel jet se starou specifikací křídla a kvalifikoval se jako druhý za Vettelem. Závod ale vyhrál a po dojetí do týmového rádia pronesl: „Na týmovou dvojku to nebylo špatné.“ Vnitřní rozbroje sledovala média po celém světě (náš server například zde, zde nebo zde). Webber se později za svá slova omluvil.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu