Williams ve Spa s novými křídly a důvody k oslavám

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams míří do Spa podobně jako většina ostatních týmů s upravenou aerodynamikou. Oslaví tam navíc jeden historický milník - 300. závod svého pilota Rubense Barrichella ve Formuli 1.

Britský tým by k tomuto významnému výročí přidal v Belgii další důvody k oslavám. K silné výkonnosti a dobrým výsledkům by mu mělo pomoci nové přední i zadní křídlo.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael prozradil v oficiálním týmovém prohlášení: "Budeme mít v tomto závodě nové přední a zadní křídlo, navíc i nějaké mechanické změny na FW32. Těšíme se také na oslavu Rubensovy 300. velké ceny v Belgii, úžasné číslo."

Williams_FW
Poslední verze předního křídla Williamsu FW32 (Hungaroring)

Barrichello oslaví svůj milník v počtu velkých cen na trati, kde před 16 lety získal své první kvalifikační vítězství. Brazilský rekordman předčí o více než 4 desítky zářezů druhého v pořadí Michaela Schumachera (celkem 256 závodů).

"Tento závod bude mým 300. ve Formuli 1. Cítím to jako velkou přednost, že mohu v tomto sportu působit tak dlouhou dobu, dosáhnout tohoto počtu je skvělý pocit. Stále se cítím na vrcholu své výkonnosti a hodlám pokračovat v konkurenceschopných výkonech i po mé třísté velké ceně," popisuje své pocity Barrichello.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu