Mercedes oficiálně uvolnil Heidfelda pro Pirelli

Heidfeld, Nick

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Stáj Mercedes potvrdila, že uvolnila německého rezervního pilota Nicka Heidfelda, aby se mohl stát oficiálním testovacím jezdcem společnosti Pirelli, která od příští sezony bude výhradním dodavatelem pneumatik do F1.

Heidfeld se nové role už ujal, Pirelli zahájilo v úterý testování na okruhu v italském Mugellu s loňským monopostem stáje Toyota, která z F1 na konci minulého roku odešla.

"Můžeme potvrdit, že tým uvolní Nicka Heidfelda a umožní mu využít příležitosti u Pirelli," prohlásil šéf stáje Ross Brawn. "Nick je mimořádně zkušený jezdec a my jsme přesvědčeni, že jeho znalost závodění a techniky budou velmi užitečné pro Pirelli i pro F1 obecně. Nick byl pro náš tým velkým přínosem a my jsme rádi, že jeho kariéra postupuje," dodal Brawn.

Heidfeld se po minulé sezoně ocitl bez místa, když jeho bývalý tým BMW Sauber opustila německá automobilka a budoucnost stáje byla nejistá. Proto přijal post třetího, záložního pilota týmu Mercedes.

ČTĚTE TAKÉ:   Nick Heidfeld otestuje pneumatiky Pirelli

"Především bych rád poděkoval Rossu Brawnovi, Norbergu Haugovi a Nicku Fryovi, že mi umožnili odejít k Pirelli, kde budu oficiálním testovacím pilotem," ocenil vedení týmu Heidfeld. "Vždycky tvrdili, že mi nikdo nebude stát v cestě, kdyby se mi naskytla šance. To se teď stalo a oni byli tak laskaví, že mi umožnili využít tuto lákavou nabídku. Rád bych všem v Mercedesu poděkoval za skvělou spolupráci. Bylo mi potěšením pracovat s týmem úřadujícího mistra světa, přeji Mercedesu hodně úspěchů v této a dalších sezonách," prohlásil Heidfeld.

Tým Mercedes potvrdil, že s náhradou za Heidfelda nijak nespěchá. "Momentálně nemáme v plánu jmenovat nového záložního jezdce," řekl mluvčí týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu