Nick Heidfeld otestuje pneumatiky Pirelli - aktualizováno

Heidfeld, Nick

Heidfeld, Nick | foto: Mercedes AMG F1 Team

Během zítřejšího dne se na trať v Mugellu vydá Nick Heidfeld, na speciálně upraveném voze Toyota TF109, zahájí tak sérii oficiálních testů pneumatik Pirelli.

V pondělí se na trati Mugello, ležící nedaleko toskánské metropole Florencie, uskuteční první oficiální test nových pneumatik Pirelli přímo na voze formule 1. Italský výrobce, který bude exkluzivním dodavatelem pneumatik pro světový šampionát formule 1 od příští sezony, chce otestovat prototypy směsí, které by mohli být nasazeny v šampionátu.

K testu byl vybrán monopost Toyota TF109, se kterým v roce 2009 startovali Jarno Trulli a Timo Glock. Do kokpitu japonského vozu usedne zkušený 33letý Němec Nick Heidfeld, který má na svém kontě 167 absolvovaných velkých cen a v současné době je náhradním pilotem stáje Mercedes. Testy v Mugellu potrvají dva nebo tři dny, posléze se přesunou na další okruhy (Jerez, Monza, Le Castellet), aby se znovu vrátily do Mugella. Pirelli v posledních dnech usilovně pracovalo na speciálních pneumatikách v měřítku, které se používají při testech v aerodynamickém tunelu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu