Nový okruh v Texasu: Stavba za 3,5 miliardy Kč pro rekordních 400 tisíc diváků

GP USA (Indianapolis)

GP USA (Indianapolis) | foto: Panasonic Toyota Racing

Až 400 tisíc fanoušků motosportu bude moci přímo na místě shlédnout za dva roky Velkou cenu Spojených států, která se uskuteční na nově budovaném okruhu poblíž Austinu v americkém Texasu.

Dle informací, které zveřejnil americký list Statesman, bude výstavba okruhu stát 180 milionu dolarů, což je v přepočtu více než 3,5 miliard Kč.

Na realizaci stavby se bude podílet 1500 dělníků, zatímco po jeho dokončení ke zdárnému průběhu závodního víkendu bude třeba sil 1200 dočasných pracovníků. O okruh se mimo závodní sezónu bude starat pouze 40 lidí, kteří budou zaměstnáni na plný úvazek.

Dění na trati, která vyroste na jihovýchodě Austinu v části Wandering Creek, bude moci sledovat až 400 tisíc fanoušků, což v kalendáři Formule 1 představuje nejvyšší kapacitu ze všech okruhů.

Velkou cenu Formule 1 bude organizovat společnost Full Throttle Productions. Očekává se, že roční přínosy pro místní ekonomiku přesáhnout 300 milionů dolarů (přes 5,8 miliard Kč)

Austin
Večerní Austin, Texas (USA)

Samotný stát Texas je mimochodem 11 největší ekonomikou na světě. Austin, někdy taky nazývaný Silicon Hills kvůli svému významu na poli technologického průmyslu v USA, je 15. největší město Spojených států s více než 250 tisíci hotelovými pokoji v rozsahu 280 km. "Hlavní město živé hudby" bylo zvoleno také nejzelenějším městem Ameriky. Časopis Money ho zařadil mezi dvě nejlepší města na území USA, Forbes mezi pět nejbezpečnějších měst.

Pokud vás zajímá, kde přesně bude okruh vybudován, podívejte se zde (PDF - 1,86 MB).

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu