Senna: S vozem GP2 jsem tady byl rychlejší!

Senna, Bruno

Senna, Bruno | foto: HRT F1 Team

Bruno Senna zklamaně přiznává, že jízda ulicemi Monaka je pro něj poněkud "obtížnější." Obzvlášť poté, co se ukázalo, že jeho monopost F110 je pomalejší než loňské auto série GP2.

"Je to těžké. S vozem GP2 jsem zde zajel lepší kolo než s vozem Formule 1. Je to zde velmi obtížné, musíme hodně pracovat na tom, abychom zvýšili výkonnost a vylepšili auto. Nedělal jsem si žádné iluze o tom, že sem přijedu a udělám zázrak," popisuje mladý Brazilec.

Co v Monaku týmu HRT dle Senny schází? "Na této trati musíte mít velkou důvěru v auto, potřebujete v každé zatáčce vědět, jak se zachová. Momentálně máme méně přítlaku a přilnavosti, protože jsme poněkud omezeni a to nám dělá problémy."

"S podřadným vozem neuděláte žádné zázraky. Pilot může ovlivnit tři či čtyři desetiny vteřiny, když srovnáte jeho nejlepší den s tím nevydařeným. Nikdy vůz nepřekonáta o sekundy, v dnešním motosportu něco takového nepřichází v úvahu."

bruno_senna_hrt

"Není to jednoduché. Trochu se tady trápime. Víme, že tohle pro nás bude ten nejtěžší víkend, máme se ale nač těšít a snad se dosáhneme lepší výkonnosti a vylepšíme auto dříve než později," dodává synovec slavného Ayrtona.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu