Kubica by si zasloužil vyhrát titul

gp bahrajnu

gp bahrajnu | foto: Renault Sport F1

Šéf majoritního akcionáře závodního týmu Renaultu - skupiny Genii - Gerard Lopez tvrdí, že Robert Kubica má vše potřebné pro to, aby se jednoho dne stal mistrem světa.

Polák po nemastných-neslaných výkonech v loňské sezóně, kdy jezdil v barvách BMW Sauberu, letos dosahuje s Renaultem parádních výsledků, když v posledních třech závodech dojel druhý, třetí a pátý. Někteří jej díky tomu již spojují s Ferrari, kde by údajně mohl nahradit Felipeho Massu.

"Roberta znám z BMW, ještě před tím, než vstoupil do F1. Jsem velmi silně přesvědčen, že co se týče čisté rychlosti a charakteru, je jedním z mála pilotů, kteří by si zasloužili vyhrát titul mistra světa," tvrdí Lopez.

"V Číně to byl z našeho pohledu velmi dobrý závod. Základem bylo, že tým nedělal žádné chyby, správně se rozhodoval - což ostatně dělá od počátku sezóny. Mám radost z Vitalije, jaký výkon předváděl po nováčkovské chybě, kdy dostal smyk. Déšť je prubířským kamenem, který vám toho o pilotech prozradí mnoho, protože zvyšuje nároky na řízení. Takže práce, kterou v dešti odvedl, byla úžasná."

kubica
Kubica se řítí na cílovou rovinku v Šanghaji

Renault podle něj potřebuje zlepšit rychlost v kvalifikaci: "V kvalifikaci je Robert tam, kde bychom nyní měli být - zřejmě někde mezi 6. a 8. místem. Vitalij bojuje o desáté, což je na nováčka samozřejmě výborné. V závodech si vedeme lépe. Vůz se v nich pohybuje zhruba tam, kde jsme  očekávali, velmi usilovně proto pracujeme na zrychlení v kvalifikaci.

Když jsme převzali tým, obzvlášť tvrdě jsme pracovali na vývoji. Novinky nasazujeme téměř v každém závodě, máme tedy velmi agresivní plán vývoje. Pokud si vzpomenete, během posledního testu v Barceloně [v únoru] jsme nikterak nezářili, do Bahrajnu jsme přivezli velká vylepšení a vůz byl jiný. Je samozřejmě dobrý.

petrov
Petrov v Číně příjemně překvapil - poradil si na závěr s Schumacherem i Webberem

Pro Barcelonu máme připraveny také nové díly, je to ale velká cena i pro ostatní týmy, které tam rovněž představí velká vylepšení. Doufáme, že je doženeme, uvidíme. Prozradí nám to, jak na tom jsme, podle toho se to bude dále vyvíjet."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu