Ecclestone chce vrátit F1 do USA, jedenadvacet závodů není problém

Ecclestone, Bernie

Ecclestone, Bernie | foto: Williams F1 Team

Šéf F1 Bernie Ecclestone prohlásil, že Velká cena USA by se příští rok mohla stát jedenadvacátým podnikem mistrovství světa. Zprávu přinesla v neděli agentura Reuters.

"Nic tam nefungovalo, museli jsme udělat nějakou změnu. Ale rádi bychom F1 do Indianapolis vrátili," řekl Ecclestone. Devětasedmdesátiletý Brit prohlásil, že Velká cena USA by se do kalendáře mistrovství světa mohla vrátit už příští rok. "Jedenadvacet závodů není žádný problém," řekl.

Letos má šampionát devatenáct závodů, zatímco v minulém roce to bylo jen sedmnáct. Příští rok přibude navíc Velká cena Indie.

Bývalý americký pilot Mario Andretti, mistr světa z roku 1978, s tím souhlasí, podle něj F1 do USA jednoznačně patří. "Indy je to správné místo," řekl Andretti. Okruh v Indianapolis hostil Velkou cenu USA osmkrát do roku 2007, ale jiný bývalý šampion, Brazilec Emerson Fittipaldi naopak tvrdí, že Indianapolis není pro F1 žádným přínosem. "Přenést americkou Grand Prix do Indianapolis byla velká chyba. Skvělá byla Velká cena USA v Long Beach, tam jsme si to skutečně užili," připomněl kalifornské středisko.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu