Lotus začíná psát novou historii

gp bahrajnu

gp bahrajnu | foto: Caterham F1 Team

Dnešní závod v Bahrajnu představuje skutečný návrat značky Lotus do světa formule 1. Přestože malajský tým v kvalifikaci nezazářil, představená spolehlivost podle šéfa týmu dává šanci soustředit se nyní na hledání vyšší rychlosti.

Tony Fernandes připomenul, že nikdo neuspěje ze dne na den bez dlouhé přípravy nebo zkušeností a historie. Lotus je sice v historickém měřítku velmi úspěšným, ale tým startující v Bahrajnu má s původním, založeným slavným britským konstruktérem Colinem Chapmanem, společného jen velice málo.

„Tolik se nám toho mohlo pokazit a měli bychom po kvalifikaci, jsem však extrémně šťastný, neboť jsme vše zvládli dotáhnout do konce. Teď nás ale čeká závod, stále jsme na začátku a stavíme základy pro budoucnost. Každé zlepšení bude důvodem slavit, ale i jen pohled na vozy na dráze byl úžasný. Teď se potřebujeme zlepšovat.“

Lotus včera v boxech navštívili i úspěšní piloti minulosti, kteří velké úspěchy slavili právě s touto značkou, Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell a Mario Andretti.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu