Sauber ještě o vymazání BMW z názvu nepožádal

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Bývalý tým automobilky BMW byl oficiálně potvrzen na startovní listině letošního ročníku formule 1 jako úplně poslední. Ačkoliv se jedná o starý známý Sauber se sídlem ve švýcarském Hinwilu a monopost bude pohánět agregát Ferrari, tým nastupuje znovu s loňským názvem BMW Sauber.

"Po odchodu BMW jsme převzali tým zpět hodně pozdě a na nalezení nového partnera nebo silného sponzora jsme měli jen velmi málo času," uvedl Peter Sauber pro noviny 20 minuten.

Tým má letošní sezonu finančně zajištěnou, ale sponzory by přivítal rád a čím větší, tím lepší. "Množství peněz má přímý vliv na konkurenceschopnost našeho vozu. Čím více peněz získáme v průběhu roku, tím více můžeme investovat do vývoje."

Ačkoliv to mnohé zřejmě překvapí, Švýcaři své piloty Kobajašiho a de la Rosu neplatí. A jak je to s názvem BMW Sauber, když BMW už nemá s týmem kromě minulosti nic společného?

"Je to jednoduché, v létě 2009 se tým registroval na rok 2010 pod tímto jménem. Pořád ho máme, ještě jsme nepožádali o změnu."

Legislativní změny související s úpravou názvu tak zjevně nejsou tím, co by Sauber trápilo, navíc půjde zřejmě o složitější proces, který by mohl případně ovlivnit i čerpání finančních prostředků za loňský rok z prodeje komerčních práv.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu