U Cosworthu vládne po testech spokojenost

Renault

Renault | foto: Renault ČR

Výrobce motorů Cosworth se podělil o své dojmy z předsezónních skupinové testů a zhodnotil svou práci i práci parnterů. Všichni jsou s jeho osmiválcovými motory CA2010 pro letošní sezónu údajně spokojeni.

Tři týmy, které využívají jeho agregáty - Lotus, Virgin a Williams - nejezdily ve čtyřech oficiálních testech ve Valencii, v Jerezu a Barceloně celkem 11 442,5 km. Pro Cosworth představují  v době, kdy se vracejí k závodění ve Formuli 1, zadostiučinění jejich spolehlivost a výkonnost.

"Test v Barceloně znamenal uspokojující zakončení předsezonního testování. Naše cíle se zvláštním důrazem na životnost CA2010 a rozvoj solidních pracovních vztahů se všemi zákaznickými týmy byly splněny," říká generální ředitel obchodního oddělení Cosworthu pro Formuli 1 - Mark Gallagher.

"Byly to pro nás klíčové týdny. To, že náš návrat na tratě Formule 1 začal tak pozitivně, představuje významné ocenění pro náš návrh, vývoj, výrobu, sestavení, testování a personál podporující nás na okruhu. Před námi je samozřejmě spousta práce a náročné dny s tím, jak se  připravujeme s týmy na Velkou cenu Bahrajnu.

Cosworth nyní úzce spolupracuje na přípravách na úvodní podnik šampionátu již se čtyřmi týmy - krom v Barceloně testujícího Lotusu, Virginu a Williamsu také s HRT (dříve znám pod názvem Campos).

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu