Piquet junior se do F1 nevrátí, míří do série NASCAR

Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Nelson Piquet mladší, jehož budoucnost v F1 je poznamenaná neblahou rolí ve skandálu týmu Renault, v úterý oznámil, že v roce 2010 bude závodit v americké sérii NASCAR.

"Strávil jsem několik posledních měsíců pečlivým zvažováním svých možností pro tento rok," uvedl Piquet na své webové stránce. "Musel jsem si vybrat cestu a nebylo to lehké rozhodnutí. Mým cílem vždycky bylo uspět v F1, ale nakonec jsem zjistil, že ambice jsou jedna věc, ale stejně důležité je být šťastný," vysvětlil Piquet, syn trojnásobného mistra světa F1

"Mých prvních osmnáct měsíců v F1 neproběhlo tak, jak jsem si představoval. Proto jsem se rozhodl, že se budu soustředit na něco jiného a vybral jsem si Ameriku. NASCAR je velká výzva," dodal s tím, že přestože je smutný, že opouští Evropu a všechny přátele, cítí, že tohle je "zdravá výzva". Piquet hodlá oznámit svůj další přesný program v krátké době.

Nelson Piquet junior byl od roku 2008 pilotem stáje F1 Renault, zaostával však za výkony svého týmového kolegy Fernanda Alonsa a v polovině sezony 2009 byl propuštěn. Krátce poté oznámil Mezinárodní automobilové federaci (FIA), že jeho havárie z Velké ceny Singapuru 2008 byla úmyslná a na pokyn vedení stáje, šéfa Flavia Briatoreho a technického ředitele Pata Symondse. Havárie vyvolala výjezd zaváděcího vozu a umožnila tak vítězství Fernanda Alonsa. FIA celou záležitost vyšetřila a v září 2009 potrestala stáj Renault vyloučením z mistrovství světa s podmínkou na dva roky. Piquet potrestán nebyl výměnou za to, že bude vypovídat pravdu. Briatore dostal doživotní zákaz činnosti v F1, Symonds na pět let. Začátkem ledna 2010 Briatoreho trest zrušil francouzský soud, FIA se odvolala.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu