Gené: Schumacher měl zůstat s námi

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Pokud by byla schválena úprava pravidel, vrátil by se Micheal Schumacher v roce 2010 do Formule 1 stejně - ovšem v barvách Ferrari.

Tvrdí to alespoň testovací pilot italského týmu Marc Gené ve svém sloupku ve španělském listu El Mundo. Ferrari se dle něj usilovně snažilo prosadit změnu pravidel, jež by umožnila nasazování třetího vozu do závodů - a ten by v případě Ferrari pilotoval právě Schumacher.

K tomu nedošlo, a tak 41letý německý jezdec ukončil svůj 14 let trvající vztah s Ferrari a podepsal s týmem Mercedes GP, s čímž ovšem vůbec nejsou spokojeni ve správní radě mateřského Daimleru, podle nichž obrovské peníze putující na plat sedminásobného mistra světa měly být vynaloženy účelněji.

"Všechny ve Ferrari nás bezpochyby bolí to, že bude nastupovat v jiných barvách, protože je má velký podíl na nejlepší části naší historie," píše 35letý Gené. Jsem přesvědčen, že pokud by nám pravidla umožnila nasadit třetí vůz, Michael by s námi zůstal i příští rok."

"Bude to však jinak a tak nám nezbývá, než mu zatleskat, bát se ho a hlavně tvrdě pracovat na tom, abychom ho porazili. Ve Ferrari jsme připraveni, o tom nikdo nepochybuje. Alonso s Massou dotvářejí velmi silný tým," dodává optimisticky Španěl.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu