Může Grosjeana na postu dvojky ohrozit Prost?

Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean a Nicolas Prost, oba dva doufají, že si je nové vedení týmu Renault vybere jako závodní jezdce pro příští rok.

Polák Robert Kubica má teoreticky místo jedničky v kapse, prakticky však bude záležet na situaci v Renaultu a na novém majiteli francouzské stáje. V každém případě je volný post týmové dvojky a testovacího jezdce.

Vysoká očekávání má po jeho sedmi loňských startech Romain Grosjean: „Teď již všichni víme, kdo je novým majitelem Renaultu, a také víme, že se chce dále angažovat v motoristickém sportu. Doufám, že na mě po té dobré práci, kterou jsme spolu od roku 2006 odvedli, teď nezapomenou,“ řekl Francouz pro 'L'Équipe'.

Jak známo, v minulých týdnech Renault prodal velkou část svého podílu v týmu, za koupí této části týmu stojí Gerard López. „V uplynulé sezoně jsem jel sedm Grands Prix jako týmový kolega Fernanda Alonsa a hodně jsem se toho naučil. Nevyhráli jsme žádný závod, ale pro mě je Fernando nejlepším jezdcem v posledních letech.“

„Být za ním tři desetiny není nic, kvůli čemu bych se měl stydět. Je to dobré pro moji budoucnost,“ uzavřel Francouz. Ale Grosjean není jediným Francouzem, který se uchází o post závodního jezdce u Renaultu. Druhou sedačku by rád dostal i Nicolas Prost. Tomu by mohl dopomoci jeho otec, Alait Prost, který by podle francouzských médií měl nahradit technického šéfa, Boba Bella.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu