Brawn zřejmě nepřistoupí na Buttonovy požadavky - skončí v McLarenu?

Vyjednávání o smlouvě Jensona Buttona doznalo dalšího obratu - šéf týmu Ross Brawn prohlásil, že požadavku mistra světa na zvýšení platu pravděpodobně nevyhoví!

Button požaduje velké zvýšení poté, co na začátku roku souhlasil s redukcí svých příjmu, aby pomohl týmu přežít odchod Hondy.

Jeho současný zaměstnavatel stále otálí s přistoupením na jeho podmínky, McLaren by jej naproti tomu hned bral a čeká, jak jednání dopadnou.

Ross Brawn, jenž nedávno prohlásil, že mistr světa "u nich na 99% zůstane" i v dalším roce, naznačil, že mu raději nabídnou větší svobodu při jednání se sponzory než smlouvu, která by mu zaručovala příjem přesahující 6 milionu liber (170 mil. Kč) ročně.

"Můžeme nabídnout jezdci volnější ruku, zřejmě budeme jednání směřovat tímto směrem," popisuje situaci Brawn pro britský The Guardian. "Jenson má jistou volnost pro uzavírání svých smluv, musí však dodržovat především naše závzaky."

To samozřejmě ještě neznamená, že Button přestoupí k McLarenům. Je běžné, že během jednání obě strany zkoušejí, kam až mohou zajít, než něco podepíšou. Jisté však je, že jednání v Brawnu nejde hladce jako po másle, a McLaren své jezdecké složení zatím neoznámil - místo by pro Buttona tedy měli, protože Räikkönen si při podpisu smlouvy vymýšlí údajně mnohem více než Angličan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu