Rosberg: Simulátor je vždy velkou pomocí

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Po několika kolech odjetých na okruhu Yas Marina se Nico Rosberg těší, až vyjede v pátek poprvé na trať. Zatím se po trati proháněl pouze virtuálně - na simulátoru Williamsu.

Ten je pro piloty pomocí při učení okruhu, volbu ideální stopy a brzdných bodů. "Abú Zabí bude novou zkušeností pro nás všechny, takže simulátor v Grove je pro nás skutečnou pomocí a jsem velmi rád, že jsem ho měl tento týden k dispozici," uvádí Rosberg.

I když jsou simulátory týmů sofistikované, nedokážou nahradit realitu plně. "Některé věci - jako hrboly či obrubníky - nedokážete přesně replikovat, ale brzdění, přetáčivost či nedotáčivost jsou velmi podobné jako ve skutečnosti. Je to určitě velká výhoda, mít takový simulátor, kterým disponujeme, protože už v pátek budu moci vyjet z boxů s dobrou znalostí okruhu. Docela mě zajímá, jak dopadne jedna věc - start závodu za denního světla a jeho pokračování až do setmění," dodává pilot Williamsu.

Nedělní závod bude začíná v 17 hodin tamějšího času (tj. ve 14 hodin u nás) a jezdci v něm na 5554 m dlouhém okruhu ujedou 55 kol, což představuje celkovou vzdálenost 305,47 km.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu