Okruh v Doningtonu má finanční problémy, to je šance pro Silverstone

GP Británie (Silverstone)

GP Británie (Silverstone) | foto: BRDC

Naděje britského závodního okruhu Donington Park na to, že se stane novým hostitelem Velké ceny Británie F1, podle britských médií definitivně padly, vedení okruhu se nedaří vyřešit finanční problémy.

Okruh v Donington Parku má finanční potíže už delší dobu. Stanice BBC a listy Guardian, Telegraph a Express nyní tvrdí, že Donington nedostane plánovanou půjčku ve výši 135 milionů liber, kterou mínil pokrýt náklady na přestavbu okruhu.

Vedení okruhu vydalo prohlášení, v němž to přiznalo. "Společnost Donington Ventures Leisure Limited musí potvrdit, že úvěr ve výši 135 milionů liber, který měl pokrýt náklady na přestavbu okruhu, nebyl přidělen," uvádí se v prohlášení.

Vedení okruhu má čas do pondělí 26. října, aby dalo své finance do pořádku, což ale vypadá značně nereálně. Původní konečný termín přitom počítal už s 12. říjnem, šéf F1 Bernie Ecclestone dal Doningtonu dva týdny navíc.

Šance na pořádání britské Grand Prix se nyní znovu otevírá tradičnímu okruhu v Silverstone, jehož představitelé už jednají s Berniem Ecclestonem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu