Williams zřejmě brzy oznámí příchod Barrichella

Stáj F1 Williams zřejmě během závodního víkendu Velké ceny Brazílie oznámí příchod domácího pilota Rubense Barrichella, naznačují to spekulace médií i oficiální preview britské stáje na jejích webových stránkách.

Brazilská média, například list Folha de Sao Paulo nebo televize Globo, mají za hotovou věc, že sedmatřicetiletý Brazilec už ve stáji Williams podepsal kontrakt na rok 2010 s opcí na další sezonu. Barrichellův mluvčí v pondělí tuto zprávu dementoval.

Oficiální preview stáje Williams na nedělní Velkou cenu Brazílie však jako jedno z "horkých témat" víkendu uvádí bod: Co nového na trhu pilotů. Bylo by jen logické, kdyby Williams oznámil příchod Brazilce na jeho domácí půdě, u příležitosti Velké ceny Brazílie v jeho rodném městě Sao Paulu. Barrichello je jedním ze dvou pronásledovatelů lídra šampionátu Jensona Buttona a jedním ze tří pilotů, kteří mají šanci stát se mistrem světa.

Spekuluje se o tom, že Barrichello, který nyní ve stáji Rosse Brawna vydělává dva miliony dolarů ročně, by si měl u Williamse přijít na čtyřnásobek této sumy plus bonusy za vítězství.

Rubens Barrichello jezdí ve F1 od roku 1993 a absolvoval 286 závodních víkendů, což je absolutní rekord F1. Ve stáji Williams by měl být jeho kolegou mladý Němec Nico Hülkenberg, letošní šampion série GP2. V týmu Brawn GP Barrichella zřejmě nahradí další Němec Nico Rosberg, který naopak přijde ze stáje Williams.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu