Brawn dominuje - vítězí Barrichello

BRAWN MERCEDES - REVIEW; Bodové žně ze začátku sezony si tým Brawn připomněl dnes na okruhu v Monze. Skvělou strategii nedali soupeřům šanci a zcela zaslouženě se radují z dvojítého vítězství. Rubens Barrichello byl rychlejší a stahuje svoji ztrátu na kolegu Buttona v pořadí MS na 14 bodů.

Rubens Barrichello, 1.
Monza byla pro mě vždy dobrá a je prostě nádherné zvítězit tady znovu. Udělali jsme během víkendu několik skvělých rozhodnutí a práce, kterou jsme tady odvedli v pátek přinesla dnes své ovoce. V kvalifikaci jsme museli přemýšlet strategicky, kvůli vozům s KERS, náš plán s jednou zastávkou vyšel skvěle. Podařil se mi start, v první šikaně jsem předjel Heikkiho, pak jsem jel tempem, které bylo potřeba na zdolání vozů, které startovaly před námi, a jely na dvě zastávky. Velké díky patří všem ve fabrice, i lidem z Mercedesu, kteří zkonstruovali tak skvělý vůz a motor. Řídím fantastický vůz s fantastickým motorem od Mercedesu, všichni v týmu odvedli vynikající práci. Vypadá to na napínavý a spravedlivý boj o titul v dalších závodech, skutečně se na to těším. Dvě vítězství ze tří závodů jsou celkem dobrým výsledkem, odvedu své maximum. Nakonec bych chtěl věnovat tohle vítězství mým synům, Eduardovi a Fernandovi, kteří tenhle měsíc slaví narozeniny.

Jenson Button, 2.
Dnešní závod se mi povedl, je fantastické být znovu na pódiu. Tým a Rubens odvedli skvělou práci, gratuluji Rubensovi k jeho druhému letošnímu vítězství. Vůz fungoval dobře během celého víkendu a vyvážení bylo v pořádku v celém závodě, mohl jsem zajíždět rychlá kola kdykoliv jsem potřeboval. Strategii jsme v sobotu zvolili perfektní, dokázal jsem předjet Heikkiho ještě v prvním kole, což bylo rozhodující. Lewis v závěru na mě vyvíjel tlak, ale já jsem věřil, že ho dokážu udržet za sebou. Předjíždění je tady totiž náročný, s KERS nebo bez něj. Dokázali jsme, že vozy Brawn-Mercedes jsou velice dobrá auta, dík patří týmu za snahu, když dokázal vůz vylepšit. Vypadá to na hodně vzrušující konec sezony, na tuhle výzvu se všichni těšíme

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu