Button: 'Grosjean to do mě napálil'

BRAWN GP - REVIEW; Způsobil Jenson Button nehodu v první kole nebo byl obětí chyby mladého jezdce Renaultu? Brit se samozřejmě přiklání k první variantě a je frustrován ze zmařeného závodu. To v závěru mohutně motorem vykuřující Barrichello může hovořit naopak o velké dávce štěstí, že vůbec dojel.

Rubens Barrichello, 7.
Opravdu musím být spokojený se sedmým místem a dvěma body po tolika událostech, jež se v závodě přihodily. Měli jsme dnes získat mnohem více, ale problém se spojkou na startu mě připravil o veškeré šance na podium, z čehož jsem já i tým zklamán. Změnili jsme mou strategii na konci prvního kola a natankovali více paliva pro první stint, což byl dobrý tah, který mi dal šanci bodovat. Závod jsem si pak užíval předjetí Marka Webbera v Blanchimont byl určitě jedním z nejhezčích okamžiků. Únik oleje nám přidělal startosti, byl jsem však schopen udržet rychlost a přivézt auto do cíle, což byla velkou úlevou.

Jenson Button, nedokončil
Měl jsem velmi dobrý start, dostal jsem se před Lewise. Rubens měl očividně problém. V první zákrutě jsem byl trochu široký, ale přesto jsem získal na startu kolem čtyř pozic. Když jsme přijížděli k zatáčce číslo pět, šel jsem na vnější stranu vedle Heikkiho, brzdil jsem, zatočil a stále jsem se držel na vnějšku, Grosjean se ale sám vybrzdil a vrazil do mého zadního kola. Nemyslím, že by mě při tom ani zkoušel předjet. Takže je to frustrující být takto vyřazen, zvláště když jsem se posunul o několik míst na startu a Rubens měl problém, což bylo pro mě jenom dobře. Je to poprvé, co jsem tento rok nedokončil závod, základem čehož byl fakt, že jsem začínal až ze 14. místa. JSme odhodláni se vrátit opět ve formě v příštím závodě na okruhu, jenž by našemu vozu měl vyhovovat.


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu