Badoer potvrzen i pro závod ve Spa

Badoer, Luca

Badoer, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Stáj Ferrari potvrdila, že i v příštím závodě, Velké ceně Belgie, která se jede za týden ve Spa, bude jejím pilotem Ital Luca Badoer.

Stáj Ferrari sklidila kritiku za nasazení svého osmatřicetiletého testovacího pilota jako náhradníka za zraněného Felipeho Massu a závodní víkend Velké ceny Evropy ve Valencii to potvrdil. Badoer po celý závod bojoval s tratí i se svým vozem a obsadil předposlední, sedmnácté místo. Badoer není v F1 absolutním nováčkem, ale nezávodil od roku 1999 a během celého víkendu udělal řadu chyb.

"Luca dokázal závod dokončit, i když tohle byl jeho učednický víkend. V Belgii to bude lepší," řekl šéf týmu Stefano Domenicali. "Je třeba vidět, jak moc se Luca zlepšil. Den za dnem, kolo za kolem byl lepší a lepší. Jsme si jistí, že v Belgii na tom bude mnohem lépe," dodal šéfinženýr Chris Dyer.

"Těším se do Spa, tam si víc věřím. Tu trať znám a budu moci uplatnit zkušenosti, které jsem získal tento víkend," prohlásil Badoer.

Badoerův stájový kolega, Fin Kimi Räikkönen dojel ve Velké ceně Evropy třetí za Brazilcem Rubensem Barrichellem z týmu Brawn GP a Britem Lewisem Hamiltonem z McLarenu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu