Co může za výpadek časomíry v kvalifikaci?

Test Barcelona

Test Barcelona | foto: www.auto-news.cz

Management formule jedna (FOM) ve svém prohlášení podal vysvětlení, jak došlo k selhání časomíry v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Na vidně byl vadný kabel.

Poslední minuty třetí fáze kvalifikace chyběl na obrazovkách po celém světě oficiální timing. Nikdo, ani samotní piloti, po dojetí nevěděl, jak vlastně kvalifikace dopadla. Došlo k několika vtipným okamžikům, kdy zmatený Fernando Alonso chodil mezi ostatními jezdci a snažil se zjistit, jestli je opravdu první, jak se předpokládalo.


FOM svedl selhání časomíry na poškozený kabel, který způsobil mechanickou závadu na senzoru u cílové čáry. Ten potom neodesílal žádné údaje.


„V závěrečných minutách třetí části kvalifikace neaktulizoval systém oficiální časomíry údaje na obrazovkách. K tomu došlo kvůli mechanické závadě na senzoru na cílové čáře, kterou způsobil vadný kabel. Dobře nastavené zálohovací procesy zajistily, že se neztratila žádná data a kompletní výsledky kvalifikace byly rychle získány a zveřejněny. FOM by rád vyjasnil, že k této situaci nedošlo selháním žádného kusu vybavení od LG, oficiálního zprostředkovatele časomíry v F1,“ zní plné prohlášení.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu