Massu ve Valencii nahradí Schumacher

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari plánuje posadit do svého volného kokpitu sedminásobného mistra světa - Michaela Schumachera. Projde speciálním tréninkem, aby byl fyzicky připraven.

Schumacher opustil F1 na konci sezóny 2006. Na začátku letošního roku se zranil po pádu z motorky a tak panovaly pochyby o jeho fyzických možnostech. Nyní je ale přesvědčen, že se může vrátit.
Již dříve odmítnul návrat na celou sezónu, ale protože pravděpodobnost Massova návratu je vysoká, je ochotný ho po dobu jeho absence zastoupit.

„To nejdůležitější předem: díky Bohu, všechny novinky ohledně Felipeho jsou pozitivní. Znovu mu přeji hodně štěstí,“
řekl Schumacher. „Dnes odpoledne jsem se setkal se Stefanem Domenicalim a Lucou di Montezemolem a rozhodli jsme se, že se připravím na zastoupení Felipeho.
Je sice pravda, že kapitola Formule 1 je pro mě už dlouho zcela uzavřená, ale z důvodu loajality k týmu nemohu ignorovat tuto nešťastnou situaci. A jako soutěživý člověk se na tuto výzvu také moc těším.“

Schumacher naposledy jel ve Formuli 1 v dubnu 2008 a to s loňským modelem. Letošní F60 ještě netestoval. Poprvé se tak sejde v jednom týmu se svým bývalým soupeřem, Kimim Räikkönenem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu